dimecres, 29 de maig del 2013

Cinema en curs: el poder del cinema per transformar la societat



Ahir vaig assistir a la Filmoteca de Catalunya a la projecció dels treballs finals de “Cinema en curs”, un projecte educatiu que porta als centres educatius l’ensenyament del cinema dins de l’àmbit currícular.

Nanos procedents de diverses localitats d’arreu del territori català. De diferents orígens, ètnies i procedències han treballat junts durant aquest curs amb una missió: fer una pel·lícula.

El tema de les pel·lícules girava al voltant de les emocions dels propis joves sobre les situacions que els afecten directament, la separació dels pares, la solitud que un sent en el canvi d’Institut, haver-se de cuidar dels germans quan els pares treballen, els sentiments dels nouvinguts quan estan en una aula d’acollida i la llengua i la cultura és una frontera emocional per relacionar-se amb l’entorn..

No tinc paraules per descriure el que ahir vaig aprendre de tots aquells nanos, professors i dels professionals del cinema que els han conduït a realitzar tots aquells treballs.

L’experiència em va convèncer definitivament del poder transformador que té el cinema com a eina cohesionadora i transformadora de la societat.

Nanos que en alguns casos aprenen el llenguatge audiovisual a mesura que aprenen la llengua i les costums de la societat que els rep.

A banda d’això, aprenen valors essencials en el seu desenvolupament com a persones: el treball en grup, la perseverança, el diàleg per sumar forces...

Us recomano molt el seu bloc http://bloc.cinemaencurs.org/ on aviat es penjaran tots els treballs i l’excel·lent treball de l’Associació A Bao a Qu

El programa ha rebut retallades i està en perill de subsistència després de 7 anys d’una gran feina, molt meritòria,  que dóna un plus de qualitat al nostre sistema educatiu. 

Com és que no se n'adonen de la importància les administracions finançadores?


Projectada a la Filmoteca de Catalunya el 28 de maig de 2013 amb música original composada i interpretada en directe per Bernat Font.